Vi har netop lanceret Docendos nye funktion til fagfordeling. Fagfordelingen kan bruges af både ledelse og teams på din skole. Funktionen er udviklet i en tid, hvor skoler er lukket og personale må arbejde hjemmefra, mens skoleåret lakker mod enden og planlægningen af et nyt skoleår nærmer sig. Derfor er fagfordelingsfunktionen også tiltænkt som et værktøj til online samarbejde om planlægningen af næste skoleår.
Sådan fungerer Docendos fagfordeling

Bemærk, at denne beskrivelse også indgår i en guide til oprettelse af det nye skoleår, som du kan finde i fuld længde på vores supportside: Opret nyt skoleår i Docendo

Fagfordelingen i Docendo finder du under menuen ’Planlægning’.I fagfordelingen ser du til venstre en liste over din skoles personale. Ud for hver person står totalen af fagtimer, der foreløbigt er blevet knyttet til personen. Klikker du på en person, kan du se detaljerne for, hvilke fag og timer vedkommende er tildelt samt sammenligne de tildelte fagtimer med den tildelte undervisningstid fra funktionen ’Tildel timer’. På midten af siden ser du alle klasser og deres fag.Klik på et fag for at tilknytte en underviser og eventuelt et lokale og klik ’Opdatér brik’. Når du har tilknyttet en underviser, kan du med det samme se en opdateret tælling på underviserens tildelte fag og fagtimer i oversigten til venstre.For at tilpasse dit overblik kan du øverst til højre vælge at se kun de fag, der mangler at få tildelt undervisere. Dette kan hjælpe på overblikket, da fagene så småt vil forsvindefra klasseoversigten og over i venstre side, i takt med at de får sat undervisere på.Derudover kan du med filtreringsmulighederne for teams og klasser fokusere på lige præcis de teams og klasser, du har brug for at arbejde med.TIP: Dette er især brugbart for teamet, der selv fordeler fagtimer blandt teammedlemmerne og kun skal fokusere på teamets egne timer.

Hvert fag indeholder desuden en log, så du kan se, hvem der sidst har redigeret faget. Bare klik på faget og vælg fanen 'Historik'.Oplagt til fagfordeling i teams - både i mødelokalet eller online

Vi foreslår, at fagfordelingsfunktionen i en tid med lukkede skoler kan bruges i et online samarbejde – f.eks. i kombination med webmøde-tjenester som Google Meet, Microsoft Teams eller Skype. Her er det muligt at samles som team i et online møderum, hvor I kan dele skærm med hinanden og få et fælles blik på fagfordelingen, mens I er i dialog med hinanden. Især filtreringsfunktionen for teams og klasser er brugbar, når dit team skal have overblik over lige præcis jeres teammedlemmer og jeres klassers fag.


Eksempel på samarbejde om fagfordeling via skærmdeling på Google Meet


Ring eller skriv til os, hvis vi kan hjælpe med noget
Vi sidder klar på både telefon og chat som sædvanligt, og din skole er velkommen til at kontakte os, hvis vi kan hjælpe jer med noget i forbindelse med fagfordeling, oprettelse af nyt skoleår eller lignende.