Med en række nye funktioner i Docendo, får du og dine kolleger nu mulighed for bedre overblik over flere skemaer af gangen og for at dykke ned i, hvilke ændringer der er foretaget på de enkelte skemabrikker. Der er også blevet åbnet for planlægning af det nye skoleår, og med Docendo er din skole klar til Aula. Læs mere om nyhederne i denne opdatering.

Nyt skoleår i Docendo

Mens vi nærmer os sidste måned af skoleåret 18/19, begynder I også så småt med planlægningen af skoleåret 19/20. Vi har allerede i marts åbnet for adgang til det nye skoleår, så I kan komme i gang med at oprette klasser, fag osv. i Docendo. Læs eventuelt vores guide:
’Godt i gang med nyt skoleår i Docendo’

Skemaoverblik – bedre overblik over flere skemaer på én gang
Der er blevet tilføjet et ny og smart funktion til skemaoverblik i Docendo. Funktionen finder du ved at klikke på det lille blå ikon i bunden til venstre i kalendermenuen.Skemaoverblikket vises i et ’lag’ ovenpå den side, du i forvejen befinder dig på. Dvs. at du kan arbejde med skemaer i enhver klasse eller ethvert skema, og samtidig kalde skemaoverblikket frem, uden du tages væk fra klassen. Formålet er at give dig bedst muligt overblik i de forskellige situationer, hvor du måske har brug for at se dine teamkollegers skema, mens du laver ændringer i en klasse. Når du er færdig med at kigge på skemaoverblikket, kan du folde det sammen og fortsætte med at arbejde i klassens skema. Klikker du igen på skemaoverblikket, vil den vise de samme skemaer, som du kaldte frem tidligere.For at se skemaer i overblikket skal du vælge personer, klasser eller grupper/teams i listen, hvorefter du kan vælge at se disses skemaer for en dag eller uge af gangen.Har I på din skole ikke allerede lavet grupper til f.eks. jeres teams, kan du se, hvordan du gør her: Gruppering af personale i Docendo

Ny log-funktion: se historik på brik
For at give bedre indblik i ændringer, du eller dine kolleger laver i skemaer, kan du nu på hver skemalagt brik finde et overblik over brikkens historik. Her kan du f.eks. se, hvis brikken er blevet flyttet fra et tidspunkt til et andet, om der er blevet tilføjet eller fjernet noter på brikken mm.

Du finder historikken for en brik ved at klikke på brikken i skemaet og dernæst på ’Historik’.Fraværsnoter
Det er nu muligt at tilføje en note på fraværsårsager i vikardækningen (gælder kun for brugere af vikardækning 2.0). Noten kan tilføjes, når fraværet oprettes, og noten vil derefter blive vist som en del af informationen på vikardækningsoversigten.Bemærk i øvrigt, at alle skoler overgår til vikardækning 2.0 ved overgangen til skoleåret 19/20.

Docendo klar til Aula
Som du måske allerede har set, er vores skemaintegration med Aula færdig og klar til brug. Derfor kan din skole allerede i dag sætte jeres Docendo-skemaer op til at blive vist i Aula.Læs hele nyheden og se, hvordan I kommer i gang: Docendos skemaintegration med Aula er klar – din skole kan komme i gang i dag!

SMS i Docendo – vil din skole afprøve?
Vi har i øjeblikket en SMS-funktion til test på enkelte skoler resten af skoleåret. Årsagen er, at funktionen i SkoleIntra, I måske har været vant til at bruge til at notificere hinanden og vikarer, ikke vil være at finde i Aula. Derfor har vi udviklet vores egen SMS-funktion, så det er muligt at sende SMS’er direkte fra Docendo.

Hvis det er noget, din skole er interesseret i at afprøve, er I velkomne til at kontakte os på vores supportchat, kontakt@docendo.dk eller på tlf. 43 31 06 12.

Læs også: >> Docendos skemaintegration med Aula er klar – din skole kan komme i gang i dag! <<

Få sendt nyheder om Docendo direkte til din mail ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.